V Mistrzostwa Świata Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej

W lipcowy weekend na Stadionie Legii w Warszawie odbyły się V Mistrzostwa Świata Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej.
22 drużyny z całego świata walczyły o tytuł Mistrza. Ostatecznie tytuł ten wywalczyła Hiszpania pokonując w finale zeszłorocznych Mistrzów Rosję wynikiem 3:0.
Polskie dzieci zdobyły brązowy medal, strzelając 2 gole Holandii.

V Mistrzostwa Świata Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej to największy na świecie piłkarski turniej dla dzieci z placówek opiekuńczo-wychowawczych. W tegorocznych rozgrywkach blisko 220 zawodników i zawodniczek z domów dziecka całego świata stoczyło 37 meczów strzelając w sumie 523 bramek (495 w fazie grupowej, 28 w fazie pucharowej).
Na murawę wybiegli zawodnicy z: Białorusi, Bośni i Hercegowiny, Chorwacji, Estonii, Francji, Hiszpanii, Holandii, Irlandii, Japonii, Jordanii, Litwy, Macedonii, Niemiec, Palestyny, Rosji, Serbii, Słowenii, Tajlandii, Ukrainy, Węgier i Wietnamu oraz Polski.

O ZDROWĄ energię podczas finału zadbała nasza Fundacja, dostarczając zawodnikom dawkę pozytywnej energii zakręconej w sokach Marwit.
Wsparcie takich inicjatyw to dla nas ogromna przyjemność. Łączymy zdrowy styl życia z pozytywnymi wzorcami młodych sportowców. I o to chodzi!!!