Lekcja Zdrowia

Fundacja Marwit Smak Zdrowia w ramach projektu LEKCJA ZDROWIA odwiedza szkoły podstawowe ze swoim edukacyjnym programem oraz dawką ZDROWEJ energii dla uczniów. Główną ideą akcji jest wprowadzenie do szkół nowych metod edukacji dzieci i młodzieży z zakresu promocji zdrowia, aktywności fizycznej i skutecznej profilaktyki żywieniowej. Ciekawe spotkania prowadzone przez ekspertów są znakomitą formą nauki. Łączą one dobrą zabawę z pysznymi smakami ukrytymi w owocach i warzywach.

Pobierz regulamin i program projektu

Lekcja Zdrowia to godzinne warsztaty dedykowane uczniom klas od I do VI. Program opracowany przez doświadczonych fachowców w dziedzinie żywienia i dietetyki opiera się na ciekawych zadaniach, quizach i doświadczeniach. Dzieci odbywają niezwykłą podróż po świecie zdrowych nawyków, odnajdując alternatywę dla słodyczy i fast food’ów. Odkrywają krainę zdrowego stylu życia testując warzywa i owoce, budując wspólnie piramidę żywienia czy tworząc własne koszyki zdrowych artykułów. Całemu spotkaniu towarzyszą pyszne produkty firmy Marwit.

Zdrowe odżywianie jest jedną z fundamentalnych zasad prawidłowego funkcjonowania każdego człowieka. To bardzo ważne aby już od najmłodszych lat kształtować postawy prozdrowotne i popularyzować aktywność fizyczną – Anna Czyż, Dietetyk Fundacji Marwit Smak Zdrowia.

W projekcie lekcja Zdrowia biorą udział głównie klasy pedagogów, którzy uczestniczyli w fundacyjnych szkoleniach; Nauczyciel ZDROWO myślący, dobrze uczący.
Podczas dwóch edycji odwiedziliśmy 40 szkół przeprowadzając 80 lekcji dla ponad 2000 uczniów!

Pobierz materiały edukacyjne
Zdjęcia z akcji

Zgłoś się do programu!

Pole wymagane. Minimalna długość - 2 znaki.

Pole wymagane.