Smak ZDROWIA w bibliotekach

Fundacja Marwit Smak Zdrowia została powołana na rzecz promocji zdrowia i zdrowego stylu życia wśród dzieci i młodzieży. Nasze działania skupiają się na dwóch głównych obszarach; edukacji żywieniowej i upowszechniania kultury fizycznej. W okresie ferii letnich i zimowych kiedy wiele instytucji robi sobie przerwę my działamy!

Poprzez projekt Smak ZDROWIA - Fundacja Marwit w bibliotekach pragniemy dotrzeć do dzieci i młodzieży pozostającej podczas wakacji w mieście, a odwiedzające miejskie filie biblioteczne. Wiedza prowadzi do ZDROWEGO STYLU ŻYCIA - takim hasłem się kierujemy. Idea jest bardzo prosta; edukujemy poprzez dobre przyzwyczajenia. Każdemu wypożyczeniu książki towarzyszy pyszny sok Marwit oraz Fundacyjna zakładka edukacyjna.

Biblioteki to miejsce, które odwiedzają dzieci i dorośli. Nasza akcja skierowana bezpośrednio do tych młodszych wpływa jednak na myślenie i postrzeganie podejścia do zdrowego stylu życia przez dorosłych. W wybranych filiach odbywały się zajęcia plastyczne
i pogadanki na temat aktywnego spędzania wolnego czasu oraz popularyzacji zdrowego odżywiania, które wspieraliśmy.

Dzielimy się zdrowiem i radością z edukacji najmłodszych!

Projekt rozpoczęliśmy w 2016 roku. Podczas czterech edycji akcji swoimi działaniami objęliśmy największe miasta w Polsce. Byliśmy w Gdańsku, Warszawie, Katowicach, Poznaniu, Szczecinie, Wrocławiu, Krakowie, Toruniu i Bydgoszczy.

Zdjęcia z akcji

Zgłoś się do programu!

Pole wymagane. Minimalna długość - 2 znaki.

Pole wymagane.