Fundacja Marwit partnerem Otylia Swim CUP

Fundacja Marwit, już po raz kolejny, wsparła ogólnopolski projekt Fundacji Otyli Jędrzejczak – tym razem, z edukacją prozdrowotną, naszymi zdrowymi i pysznymi sokami oraz przekąskami byliśmy obecni podczas zawodów pływackich Otylia Swim Cup. Pierwsze zawody w tym cyklu odbyły się w Gliwicach. Wzięli w nich udział zawodnicy zgłoszeni przez kluby zrzeszone w Polskim Związku Pływackim z roczników: 2010 i młodsi, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005 oraz 2004. Każdy uczestnik mógł startować w zawodach w dowolnej ilości konkurencji indywidualnych oraz w wyścigach sztafetowych. Tłumnie przybyłe dzieci rywalizowały w walce o medale, puchary i nagrody rzeczowe.
Celem tego projektu jest popularyzacja pływania oraz wyszukiwanie talentów. W trakcie zawodów merytorycznie wspierali Otylię trenerzy: Bartosz Kizierowski medalista MŚ oraz trzykrotny olimpijczyk, a także Wojciech Wojdak ubiegłoroczny wicemistrz świata na dystansie 800 metrów stylem dowolnym.
Kolejne zawody w tym cyklu odbędą się w grudniu br. w Szczecinie.