„Mistrzynie w szkołach” ze zdrową dawką energii od Fundacji Marwit

W maju ramach współpracy Fundacji Otylii Jędrzejczak z Fundacją Marwit miała miejsce pierwsza impreza w ogólnopolskim cyklu „Mistrzynie w szkołach”. W Zespole Szkół nr 2 w Grębocinie około 400 młodych dziewcząt z kilku szkół z regionu, wraz z 6 mistrzyniami sportu odbyło wspólny trening, a także miało okazję porozmawiać m.in. na temat determinacji zarówno w sporcie, jak i w życiu.

Na niecodziennej lekcji WF-u pojawiły się - oprócz byłej mistrzyni olimpijskiej, świata, Europy i rekordzistki świata w pływaniu – Otylii Jędrzejczak, brązowa medalistka igrzysk w Rio de Janeiro w pięcioboju Nietypowa lekcja WF. W roli nauczycielek - mistrzynie olimpijskienowoczesnym Oktawia Nowacka, srebrna i brązowa medalistka igrzysk w Soczi i Vancouver w łyżwiarstwie szybkim Luiza Złotkowska, brązowa medalistka mistrzostw świata oraz halowa mistrzyni Europy w lekkoatletycznej sztafecie 4 x 400 m Iga Baumgart, multimedalistka mistrzostw Europy w short tracku Patrycja Maliszewska i mistrzyni Polski elity w kolarstwie szosowym Karolina Karasiewicz. Celem tego projektu jest wskazanie młodym dziewczynom w jaki sposób szukać w sobie mistrzostwa życiowego. Jak budować konsekwencję i nie obawiać się przeszkód. O zdrową dawkę energii podczas tego spotkania zadbała Fundacja Marwit Smak Zdrowia! Kolejne spotkania w tym cyklu odbędą się w Poznaniu i Lublinie.