“Szkolne Ogródki Marwit” – czas start!!

W projekcie udział bierze 25 szkół podstawowych z Bydgoszczy, Górska, Katowic, Łodzi, Torunia, Szczecina, Warszawy oraz Wrocławia.

W piątek, 16 listopada ruszyliśmy w Polskę!
Na początku odwiedziliśmy 3 szkoły w Toruniu, gdzie zawisły pierwsze banery informujące o akcji. Następnie udaliśmy się do Warszawy, Katowic, Wrocławia, Górska i Łodzi. W najbliższych dniach umówione są już wizyty w pozostałych miastach.
Ogródki warzywno-ziołowe powstaną wiosną w 25 szkołach podstawowych. Dokładne daty realizacji poznamy już niebawem. Głównym fundatorem ogrodów jest firma Marwit, która już od 25 lat troszczy się o zdrowe nawyki żywieniowe kolejnych pokoleń Polaków. Akcja nie mogłaby się odbyć bez wsparcia sponsorów, którzy na potrzeby projektu przekazali sadzonki roślin, ogrodzenie, narzędzia ogrodnicze oraz ziemię. Są wśród nich: Vilmorin Garden, Cellfast, NAC, Compo , Prosperplast, Drew-Trans II I Bayer. Akcję wspiera także Dealer BMW.

Dziękujemy, że jesteście z Nami!
Cieszymy się, że władze szkół, wraz z pedagogami i dziećmi zdecydowały się wspólnie z Nami wspierać wspaniałą ideę, jaką jest propagowanie zdrowego stylu życia.
Projekt przygotowany jest z dbałością o każdy szczegół. Jest to ciekawa inicjatywa, która może okazać się zalążkiem czegoś innowacyjnego, a jednocześnie niezwykle korzystnego dla całej szkolnej społeczności.